ua en ru

"Батьківщина" заявляє про можливі спроби отруєння Тимошенко

Партія "Батьківщина" заявляє про можливі спроби отруєння екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба партії.

Партія "Батьківщина" заявляє про можливі спроби отруєння екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба партії.

Сьогодні стало відомо, що від раку шлунка померла колишній керівник управління КМДА Світлана Макєєва.

Партія "Батьківщина" висловлює глибокі співчуття родині та близьким цієї жінки, яка в 2011 році кілька місяців ділила з Юлією Тимошенко камеру в Лук'янівському СІЗО.

Разом з тим, партія серйозно стурбована інформацією про смерть Світлани Макеєвої.

"Хочемо нагадати, що і під час перебування Юлії Тимошенко в Лук'янівському ізоляторі , і після цього в Харкові ми кілька разів били тривогу через появу у лідера опозиції симптомів невідомої хвороби . Зокрема, на її тілі з'являлися множинні гематоми загрозливих розмірів , етіологія яких так і не була з'ясована", - йдеться в повідомленні партії.

Юлія Тимошенко та її рідні протягом усього часу укладення приймають всі доступні заходи безпеки. Зокрема , з першого дня арешту лідер опозиції приймає тільки ту їжу, яку їй передає сім'я. Разом з тим нам відомо , що під час спільного перебування в Лук'янівському СІЗО Світлана Макєєва періодично харчувалася тим, що було приготовлено в СІЗО і теоретично могла б приймати і Юлія Тимошенко.

Причини виникнення хвороби, через яку не стало Світлани Макеєвої, до цих пір не вивчені досконально. Тому ми не можемо виключати , що рак шлунка міг розвинутися в тому числі і через систематичні спроб отруєння.

"Враховуючи це ми наполягаємо на негайному проведенні комплексної діагностики організму Юлії Тимошенко в умовах незалежної від української системи охорони здоров'я клініки, оскільки довіряти вітчизняному МОЗ взагалі не можна, а особливо в умовах підозри на систематичне отруєння, немає сенсу" , - йдеться в повідомленні "Батьківщини".

Нагадаємо, Юлія Тимошенко з 5 серпня 2011 відбуває семирічний термін покарання за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових угод з Росією в 2009 р. Висновок Юлії Тимошенко серйозно похитнуло відносини України з Європою, яка вимагає привести вітчизняне законодавство до європейських норм. Зокрема ЄС вимагає вирішити питання з політичними в'язнями. Як заявляв спікер ВР Володимир Рибак, Україна вже в жовтні ц.р. виконає всі умови для підписання Угоди про асоціацію (УА) з Європейським союзом, включаючи правові рішення проблеми з визволенням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і лікуванням її в Німеччині.