ua en ru

"Батьківщина" закликає політичні сили України та Польщі не спекулювати на темі Волинської трагедії

"Батьківщина" закликає політичні сили та громадські організації України та Польщі не спекулювати на темі Волинської трагедії. Про це йдеться у заяві ВО "Батьківщина", яку виголосив на брифінгу у Верховній Раді України народний депутат Борис Тарасюк, повідомила прес служба ВО "Батьківщина".

"Батьківщина" закликає політичні сили та громадські організації України та Польщі не нагнітати емоцій навколо важких сторінок спільної українсько-польської історії.

"Ми закликаємо говорити правду про минуле, але жити майбутнім, яке бачимо в нашій спільній українсько-польській європейській долі. Ми вітаємо спільно виголошену формулу українсько-польського примирення: "Вибачаємо і просимо прощення!"", - йдеться у заяві.

Також зазначається, що фракція ВО "Батьківщина" вшановує пам'ять невинно загиблих поляків, "глибоко переживає участь спровокованої до злочину окупантами України української сторони". Також "Батьківщина" вшановує пам'ять невинно загиблих українців.

"Фракція ВО "Батьківщина" позитивно сприймає слова взаємного прощення та примирення, з якими в 70-у річницю Волинської трагедії до українців і поляків звернулися церкви та релігійні організації обидвох наших держав. Це свідчення не лише вірності основним цінностям їхнього релігійного вчення, але й будування спільного майбутнього наших народів в об'єднаній Європі", - йдеться у заяві.