ua en ru

"Батьківщина" очікує на остаточне рішення ЄСПЛ щодо Тимошенко до кінця 2013 року

"Батьківщина" очікує на остаточне рішення Європейського суду з прав людини щодо справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до кінця 2013 р. Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

За його словами, сьогоднішнє рішення ЄСПЛ щодо незаконності арешту Тимошенко - це перший етап: "Наступний етап - визнання всіх звинувачень по відношенню до Юлії Тимошенко такими, що не відповідають закону і Конституції, не відповідають жодним міжнародним нормам і взагалі здоровому глузду. Ми очікуємо на остаточне рішення ЄСПЛ до кінця поточного року".

Щодо подальших кроків опозиції Яценюк зазначив, що ще є можливість для Януковича (Президент України Віктор Янукович) і провладної команди "прийняти правильне по-людськи рішення" і "поступити так само, як він поступив при звільненні Юрія Луценка".

"Друга можливість - нарешті прийняти рішення, щоб відповідно до закону про основи охорони здоров'я надати змогу Юлії Володимирівні отримати лікування за межами України, адже та операція, яку вона потребує, в Україні не може бути зроблена", - сказав голова фракції "Батьківщина".

За його словами, ще один шлях - ухвалення в українському парламенті законопроекту щодо декриміналізації статей №364 і 365, за якими була незаконно засуджена Тимошенко, або законопроекту про амністію, "який не просто звільняє її, але й дає їй право участі в політичній діяльності".

Читайте також: "Батьківщина" сподівається, що Янукович помилує Тимошенко превентивно, до другого рішення ЄСПЛ