ua en ru

"Батьківщина" лише на третину виконала домовленості з партією "Удар", - Курінний

"Батьківщина" лише на третину виконала домовленості по погодженню єдиних кандидатів у мажоритарних округах з партією "Удар". Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник керівника виборчого штабу "Удару" Володимир Курінний.

"У результаті ми домовилися з колегами по опозиції провести соціологічні дослідження і сформували пул соціологічних служб, які оцінили реальну підтримку кандидатів на округах. Перелік соціологічних служб вносився обома сторонами, і обидві сторони погодили ключовий принцип: той кандидат, який за результатами спільного соціологічного дослідження має найбільше шансів перемогти, - залишається в грі. Слабший кандидат - сходить з дистанції", - заявив Курінний. Проте, за його словами, домовленості були виконані з'їздом "Батьківщини" лише на третину.

Читайте також: 10 округів, які не поділили "Удар" і "Батьківщина"

Також заступник керівника виборчого штабу "Удару" повідомив про підготовку до спільних дій демократичних сил під час голосування та підрахунку голосів.

"Ми пропонували "Батьківщині" створити єдиний координаційний центр протидії фальсифікацій, і наша пропозиція все ще діє. Більш того - ми вже сьогодні надсилали рекомендації регіональним штабам партії щодо співпраці з членами комісій і спостерігачами від інших опозиційних сил", - підкреслив Курінний.

Нагадаємо, раніше "Удар" і "Батьківщина" домовилися про погодження єдиних кандидатів по мажоритарних округах. У підсумку партії зняли по 26 мажоритарників, в основному в непрохідних округах.