ua en ru

"Аль-Кайєда" підтвердила смерть Усами бен Ладена

Міжнародна терористична мережа "Аль-Кайєда" через заяву в інтернеті підтвердила смерть засновника і беззмінного лідера організації Усами бен Ладена, повідомляє РБК з посиланням на Reuters.
"Аль-Кайєда" 6 травня 2011 р. розповсюдила заяву на джихадистського форумах, в якому підтвердила загибель Усами бен Ладена", - йдеться в повідомленні.
Усама бен Ладен був убитий 2 травня 2011 р. в особняку в м. Абботтабад в 50 км від Ісламабаду, Пакистан. Терорист "номер один" був знищений в результаті наземної операції спецназу США за підтримки з повітря: після перестрілки, що зав'язалася ідейного натхненника "Аль-Кайєди" вбили пострілом у голову. Особистість Усами бен Ладена встановлена спецназом США за зовнішнім виглядом. Попередні результати ДНК-експертизи також підтвердили, що убитий саме він. Тіло У.бен Ладена було спішно поховано в морі: американці побоювалися, що могила "терориста номер один" на суші може стати "святинею" для джихадистів. Після ліквідації Усами бен Ладена були зроблені знімки його тіла, проте Білий дім прийняв рішення не публікувати ці фотографії.