ua en ru

"Аль-Кайєда" відхрестилася від терактів у Лівані, звинувативши шиїтів

Філія міжнародного терористичного угрупування "Аль-Кайєда" - "Аль-Кайєда в ісламському Магрибі" - заперечує свою причетність до терактів у ліванському Тріполі. Ісламісти заявили, що за вибухами в мечетях стоять шиїти з руху "Хезболла".

Філія міжнародного терористичного угрупування "Аль-Кайєда" - "Аль-Кайєда в ісламському Магрибі" - заперечує свою причетність до терактів у ліванському Тріполі. Ісламісти заявили, що за вибухами в мечетях стоять шиїти з руху "Хезболла", передає The Guardian.

Фотогалерея: "Вибухи в ліванському Тріполі"

"Ми точно знаємо, що відповідальність за цей ганебний акт лежить на мерзенному русі "Хезболла", який також воює в Сирії плечем до плеча з Асадом", - йдеться у спеціальній заяві магрибських бойовиків.

Теракти на півночі Лівану сталися напередодні, два вибухи забрали життя 47 людей, сотні отримали поранення. До міста було введено спецпідрозділи, розслідуванням теракту займаються державні служби безпеки.

На думку експертів, якщо за терактом справді стоять шиїти із "Хезболли", це свідчить про дедалі наростаючий поділ на Близькому Сході.

Конфлікт різних течій ісламу поглиблюється громадянською війною в Сирії, і зіткнення між повстанцями і військами Башара Асада можуть запалити гніт великої війни в регіоні.