ua en ru

"АероСвіт" у 2013 р. поступиться своїми рейсами МАУ

Найбільша українська авіакомпанія "АероСвіт" наступного року поступиться своїми рейсами конкурентові - "Міжнародним авіалініям України" (МАУ). Навесні 2013 року МАУ почнуть здійснювати велику частину рейсів перевізника на своїх літаках, "АероСвіт" же виконуватиме функції маркетингового партнера на цих напрямах. МАУ потрібно буде істотно розширити флот і штат співробітників, і джерела не виключають, що це також може бути зроблено за рахунок "АероСвіту". Експерти погоджуються, що "АероСвіту" зараз украй необхідне партнерство з конкурентом: перевізник не може впоратися з фінансовими проблемами самостійно. Про це пише "Комерсант-Україна".

Наступного року авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" удвічі збільшить кількість маршрутів за рахунок "АероСвіту". Навесні 2013 року перевізник зможе виконувати рейси на 28 нових міжнародних напрямах, які зараз закріплені за її конкурентом. Серед них Копенгаген, Стокгольм, а також рейси з Тель-Авіва до Донецька, Одеси, Дніпропетровська, Харкова, Львова і Сімферополя та інших міст, повідомила прес-секретар МАУ Євгенія Сацька. "По всіх нових напрямах ми літатимемо як оперуючий перевізник на умовах договору про код-шерінг з "АероСвітом"", - уточнила вона.

Згідно з домовленостям компаній, "АероСвіт" залишиться маркетинговим перевізником на цих напрямах - тобто як і раніше зможе продавати квитки на рейси, які тепер здійснюватимуть МАУ. У прес-службі "АероСвіту" відмовилися коментувати це питання. А співвласник і співголова наглядової ради "АероСвіту" Григорій Гуртовий пообіцяв розповісти подробиці співпраці з МАУ пізніше: "Це досить непросте питання, і його потрібно детально пояснити. Тому як шуму навколо цього останнім часом багато, а точності - мало".

"АероСвіт" і МАУ, за даними їх офіційних сайтів, зараз експлуатують 52 і 51 напрям відповідно. При цьому в період дії зимового розкладу перевізники виконують під спільними кодами рейси приблизно в 30 аеропортів Європи і Азії. У МАУ уточнили, що продають на сайті квитки приблизно по 15 код-шерінговим напрямам партнерів.

Читайте також: "АероСвіт" заявив про скорочення штату