ua en ru

США визнали загибель 229 мирних жителів через удари коаліції в Сирії та Іраку

США визнали загибель 229 мирних жителів через удари коаліції в Сирії та Іраку Фото: у США визнали жертви серед мирного населення в Іраку і Сирії

Коаліція шкодує про ненавмисну загибель цивільних під час її боротьби з ІДІЛ

У Сирії та Іраку в результаті авіаударів очолюваної США антитерористичної коаліції з початку операції "Непохитна рішучість" загинули щонайменше 229 мирних жителів. Про це йдеться в заяві Центрального командування збройних сил США.

Згідно з документом, командування отримало загалом 396 повідомлень про можливі жертви серед цивільного населення за період з серпня 2014 року (початок операції), 102 з яких визнані достовірними.

Крім того, за підсумками проведених перевірок було визнано "вартими довіри" 15 повідомлень про загибель мирних жителів у іракському Мосулі під час операції зі звільнення міста від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ).

"Ми шкодуємо про ненавмисну загибель цивільних осіб у результаті боротьби міжнародної коаліції з ІДІЛ в Іраку і Сирії і висловлюємо наші найглибші співчуття родинам та іншим особам, що постраждали від авіаударів", - йдеться в заяві.

Також повідомляється, що за період із серпня 2014 року по лютий 2017 сили міжнародної коаліції завдали по цілях ІДІЛ 18 645 авіаударів.

Нагадаємо, у Іраку зростання кількості жертв серед цивільного населення почалося за президентства Барака Обами і значно збільшилося при адміністрації Дональда Трампа.