Дорого і довго: дієтолог розвіяла головні міфи про правильне харчування

Дорого і довго: дієтолог розвіяла головні міфи про правильне харчування
Фото: Катя Медушкина (instagram.com/katya_medushkina)

Експерт на своєму прикладі показала, що правильно харчуватися зовсім не затратно

Професійний дієтолог і експерт по схудненню Катя Медушкина вважає, що правильне харчування, всупереч розхожій думці, - це не витратна стаття бюджету, а доступний кожному раціон. На обственном прикладі вона показала, що здорова їжа може бути недорогою та якісною. Відповідний пост експерт написала в Instagram.

Ще одним полилковим судженням фахівець вважає поширену переконаність у тому, що на приготування страв йде багато часу. Сама дієтолог зізналася, що готувати не любить, а на цей процес у неї йде не більш півгодини.

"У правильного харчування два основних міфи: дорого купувати і довго готувати. Давайте розвіємо обидва на моєму власному прикладі. Я люблю натуральну їжу, з природними здоровими ароматами. А готувати не люблю - у мене і без цього справ вистачає. Тому за 30 хвилин я готую повністю всі!" - зауважила Катя.

Дорого і довго: дієтолог розвіяла головні міфи про правильне харчування

Ілюстративне фото (pexels.com)

Вона заявила, що закуповує продукти за списком на тиждень вперед, тому витрачає в магазині мінімум часу на пошуки серед полиць. У раціоні дієтолога немає новомодних суперфудов, а переважають доступні кожному продукти.

Експерт навела чек-лист продуктів, які потрібно вживати при схудненні:

  • Крупи: гречка, рис, пшоно, вівсяні пластівці, перловка, ячна, булгур.
  • Макарони з т/з пшениці.
  • Боби: боби, горох, нут, квасоля.
  • Хліб і хлібці ц/з або житній (житнього борошна > 80%).
  • Рослинні олії холодного віджиму: оливкова, кукурудзяна, соняшникова, олія, лляна та ін
  • Молочні продукти: молоко, кефір, йогурти без добавок, сир, сметана 10%, вершкове масло, сири тверді та м'які.
  • Яйця.
  • Мед, горіхи, насіння, сухофрукти.
  • Овочі свіжі і заморозки, свіжа зелень для салатів.
  • Фрукти і ягоди - свіжі або заморозки.
  • Пісне м'ясо, птиця без шкіри і жиру, м'ясні субпродукти.
  • Риба біла і червона, морепродукти.

Нагадаємо, що дієтолог Світлана Фус розповіла, як відмовитися від фаст-фуду і перейти на правильне харчування.

До речі, дієтолог Альбіна Комісарова озвучила поширені міфи про замінники цукру.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся