ua en ru

Чи можуть бути смачними дієтичні страви?

Чи можуть бути смачними дієтичні страви?

Говорячи про дієту, більшість людей уявляють собі суху гречку, відварну курячу грудку і зовсім неапетитний на перший погляд селера. Але чи так уже непривабливі дієтичні страви? Насправді існує величезна кількість інтернет-ресурсів та друкованих видань, де публікуються рецепти дієтичних страв від найпростіших до кулінарних шедеврів.
Основні правила приготування здорової та корисної їжі:

1. Ніяких підсилювачів смаку. Вчені вже не раз представляли результати досліджень різних консервантів, барвників та іншої хімії. Вони не тільки псують фігуру, але й шкодять здоров'ю - погіршують серцеву діяльність, згубно впливають на кровоносну систему.
2. Позбавтеся від любові до магазинним соусів. Хоч майонез і придумали французи, самі вони його вживають вкрай рідко. Гурмани вважають за краще оливкова олія, лимонний сік або йогуртові заправки для салатів. За рахунок того, що майонез на 67% складається з рослинної рафінованої олії, він досить шкідливий.
3. «Швидкі вуглеводи» також повинні покинути раціон людини, що прагне до правильного і збалансованого харчування. Цукор-рафінад, торти, здобна випічка не містять ніяких корисних елементів. Але зате моментально відкладаються в усіх непотрібних місцях. Крім цього шкодять підшлунковій залозі і печінці.
4. «Фаст фуд» - ворог №1 здоров'ю і красивої фігури. В одному тільки гамбургері міститься близько 800 Ккал, що становить половину добової норми калорій для здорової людини.
«Друзі» здоров'ю і красі:

1. Овочі та фрукти. У них міститься глюкоза, вітаміни і мінерали. Вони повністю забезпечують людини добовою дозою необхідного цукру. Крім того, вони дуже смачні.
2. Цілісні злаки. Є прекрасними джерелами харчових волокон, а також забезпечують організм енергією на багато годин. Не дарма вранці рекомендують з'їдати вівсяну кашу або тости з цільнозернового хліба.
3. Мед. Просто джерело вітамінів і мікроелементів. Сприяє зниженню рівня холестерину, насичує організм антиоксидантами, покращує стан крові та всіх внутрішніх органів.
4. нежирне м'ясо. Індичка і курка забезпечать вас корисними білками, які так необхідні м'язам.
5. Чиста вода. Сприяє насиченню крові киснем, покращує роботу травної, серцевої і нервової систем, виводить токсини і покращує стан шкіри.
Більшість дієтичних страв приготовані або на пару, або запікаються в духовці. Такі заходи дозволяють зберегти поживні речовини. Також приготування без використання жирів дозволяє знизити калорійність страви на третину. А щоб смак їжі не був прісним, кухарі рекомендують додавати натуральні спеції, такі як чорний і червоний перець, орегано, базилік і деякі інші.