ua en ru

Папі Римському зробили повторну операцію на черевній порожнині

Папі Римському зробили повторну операцію на черевній порожнині Фото: Папа Римский Франциск (GettyImages)

Папу Римського Франциска було доставлено до лікарні Агостіно Джемеллі у Римі, де у середу вдень йому зробили операцію на черевній порожнині.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу Святого Престолу.

Відомо, що понтифіку проведуть лапаротомію та операцію на черевній стінці під загальним наркозом. Ця операція необхідна через грижу у Папи, яка викликає дискомфорт і болі.

Відомо, що він пробуде в лікарні на кілька днів, "щоб забезпечити нормальний післяопераційний перебіг і повне функціональне відновлення".

Варто зауважити, цією весною Папу було госпіталізовано для планових обстежень та лікування респіраторного захворювання.

Пізніше з'ясувалось, що 86-річний понтифік має чимало хронічних недуг. Він має проблеми з коліном, через які йому доводиться пересуватися на візку.

У 2021 році Папі робили операцію кишківника. Тоді він не виключав, що може добровільно піти з посади, у випадку, якщо стан здоров’я не дозволить йому повноцінно виконувати свої обов’язки.

Нагадаємо, 10 квітня Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край конфлікту між Росією та Україною.

Таку заяву понтифік зробив після свого візиту до Будапешта, де він зустрівся з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та з митрополитом Іларіоном, представником Російської православної церкви у Будапешті.

Однак пізніше в Офісі президента заявили, що Україні нічого не відомо про миротворчу місію Ватикану, про яку говорив Папа Римський Франциск. Влада країни не дала згоди на такі ініціативи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.