ua en ru

Нардеп Трухін постане перед судом за минулорічну ДТП

Нардеп Трухін постане перед судом за минулорічну ДТП Фото: народний депутат Олександр Трухін (facebook.com/sluganarodu.official)

Народного депутата Олександра Трухіна, який потрапив у скандал через минулорічне ДТП, судитимуть за спробу підкупу патрульних поліцейських. САП скерувала обвинувальний акт до суду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку САП.

"Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт про обвинувачення чинного народного депутата України (ІХ скликання) у спробі підкупу патрульних поліцейських за "150 тисяч", - йдеться в повідомленні.

ДТП з Трухіним

Нагадаємо, що в серпні 2021 народний обранець запропонував працівникам патрульної поліції хабар у сумі 150 тисяч без зазначення грошової одиниці за втечу з місця ДТП.

Згодом стало відомо, що правоохоронці відкрили справу, а самого Трухіна виключили з партії "Слуга народу".

Після чого, через рік 7 вересня 2022 року йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 369 ККУ, 28 вересня було завершено слідство та відкрито матеріали стороні захисту на ознайомлення.

За інформацією правоохоронців санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.