ua en ru

Минздрав обнародовал статистику смертности в ДТП

Минздрав обнародовал статистику смертности в ДТП Иллюстративное фото (РБК-Украина)

Каждые сутки на автодорогах Украины гибнет 10-11 человек, из них - один ребенок

В Украине один из самых высоких в Европе уровней смертности в результате дорожно-транспортных происшествий: каждые сутки на автодорогах гибнет 10-11 человек, из них - один ребенок. Об этом заявила и.о. министра здравоохранения Украины Ульяна Супрун, сообщает РБК-Украина со ссылкой на Facebook Супрун.

Она сообщила, что в Украине в ДТП ежесуточно погибает 10-11 человек, из них - один ребенок.

"Это - один из самых высоких показателей в Европе. За девять месяцев этого года в нашей стране зафиксированы свыше 108 тысяч дорожно-транспортных происшествий, в которых погибло 2 266 человек", - написала Супрун.

Она напомнила о правилах безопасного поведения на дороге, в частности, о необходимости использования ремней безопасности.

"В Украине ремни безопасности используют не более 15% автомобилистов. К примеру, во Франции - это 99%, Чехии - 97%, Словении - 93%, Польше - 83%. Пристегиваться в дороге -наиболее действенное средство защиты водителей и пассажиров. По данным ВОЗ, они уменьшают риск смерти на переднем сидении на 40-50%, на заднем сидении - на 25-75%", -отметила Супрун.

Она также отметила, что в мире последствия автомобильных катастроф является одной из ведущих причин детской смертности и травматизма.

Світовий день пам'яті жертв ДТП

Як би ви не поспішали встигнути зробити всі справи, не забувайте про безпеку. Аварії на дорогах стаються щодня. В Україні лише за дев’ять місяців цього року зафіксовано понад 108 тисяч дорожньо-транспортних пригод, у яких загинуло 2 266 людей. Вчора був Світовий день пам'яті жертв ДТП. Не забуваймо про прості правила безпечної поведінки на дорозі водіїв, пасажирів та пішоходів. Використовувати пасок безпеки — здорова звичка В Україні ремені безпеки використовують 23% автомобілістів (https://goo.gl/yMctPL). До прикладу, у Франції — це 99%, Чехії — 97%, Словенії — 93%, Польщі — 83 % (https://goo.gl/rS3oZP). Пристібатися в дорозі — найбільш дієвий засіб захисту водіїв і пасажирів. За даними ВООЗ, вони зменшують ризик смерті на передньому сидінні на 40-50%, на задньому сидінні — на 25-75%. Захистіть себе та близьких та не вірте у міфи про те, що під час аварії безпечніше вистрибнути з автомобіля на ходу, аніж пристебнутися — https://goo.gl/S3Lnwz Не перевищуйте швидкість Якщо автомобіль рухається зі швидкістю менше ніж 50 км/год, ризик загибелі пішоходів складає 20%, тоді як при 80 км/год – майже 60%. Це також мінімізує ризики для водія та пасажирів в автомобілі. З початку року максимальна швидкість в населених пунктах в Україні обмежена до 50 км/год. Не користуйтеся мобільним телефоном за кермом Для водіїв, які відволікаються на мобільний телефон під час кермування, навіть є спеціальне слово - «смомбі». Це поєднання слів «смартфон» та «зомбі». Не будьте смомбі! При швидкості в 50 км/годину водій, що відволікається принаймні на 2 секунди на розмову мобільним телефоном або написання повідомлення, проїжджає наосліп 28 метрів шляху. Це дуже небезпечно, адже на дорозі є безліч непередбачуваних факторів, від яких ми не застраховані. Випивши, не сідайте за кермо В Україні через ДТП щодоби гине 10-11 людей, із них – одна дитина. Це — один з найвищих показників в Європі. Однією з найбільш поширених причин ДТП є керування транспортним засобом у стані сп'яніння. Використовуйте автокрісло для дитини У багатьох країнах світу, наслідки автомобільних катастроф є однією з провідних причин дитячої смертності та травматизму. Близько 500(!) дітей гинуть щодня в автомобільних катастрофах. Ці ризики можна суттєво зменшити, якщо уважно підійти до вибору дитячого автокрісла. Існує велика кількість статистичних даних, які вказують, що правильний вибір та фіксація дитини в кріслі може зберегти життя навіть в дуже складних аваріях. Про те, як підібрати автокрісло для дитини — https://goo.gl/g64JRV. Дотримуйтесь правил дорожнього руху Кожен відповідальний за безпеку на дорозі. Пам’ятайте про це, коли вирішуєте чи перебігти дорогу на червоне світло світлофора чи зачекати. P.S. Не забудьте “перевзутись” у зимові шини! Центр громадського здоров'я МОЗ України Міністерство охорони здоров'я України Відео — соціальна реклама про безпеку за кермом від Molodiya Festival. Більше відео можна переглянути тут: https://goo.gl/zqYmDU #абивибулиздорові

Опубліковано Уляна Супрун Понеділок, 19 листопад 2018 р.

"Около 500 детей ежедневно гибнут в автомобильных катастрофах. Эти риски можно существенно уменьшить, если внимательно подойти к выбору детского автокресла. Существует большое количество статистических данных, которые указывают, что правильный выбор и фиксация ребенка в кресле может сохранить жизнь даже в очень сложных авариях", - добавила она.

Отметим, согласно результатам исследования, проведенного ГО "Vision Zero" и Центром демократии и верховенства прав, в Украине только каждый четвертый водитель пристегивается ремнем безопасности.

Ранее РБК-Украина сообщало, в Верховной раде зарегистрировали законопроект, который предусматривает увеличение штрафов за игнорирование ремней безопасности с 51 до 850 гривен.