ua en ru

Макрон про рішення Росії розпочати війну проти України: наслідки COVID-ізоляції Путіна

Макрон про рішення Росії розпочати війну проти України: наслідки COVID-ізоляції Путіна Фото: президент Франції Еммануель Макрон (Getty Images)

Рішення російського диктатора Володимира Путіна розпочати війну проти України може бути наслідком його після ізоляції під час пандемії.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Усім ясно, що лідер, який вирішив розпочати війну, лідер, який вирішив піти на ескалацію, - це президент Путін. І я не маю раціонального пояснення (чому він розпочав війну проти України, - ред.). Мені здається, це комбінація стратегії німецької інтервенції, і, я сказав би, наслідків COVID-ізоляції Путіна під час пандемії", - заявив він.

Разом з тим французький лідер назвав рішення про мобілізацію в РФ помилкою та втраченою можливістю "піти шляхом до світу".

Нагадаємо, 21 вересня російський диктатор Путін виступив зі зверненням, під час якого оголосив у РФ мобілізацію. За словами міністра оборони РФ, на війну в Україну хочуть відправити ще 300 тисяч людей.

Після того російські активісти закликали росіян виходити на акції протестів. Більш детально про них можете дізнатися у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.