ua en ru

Найцікавіші матчі вихідних в європейських чемпіонатах

Автор: RBC.UA
Прикрасою футбольного уік-енду стане протистояння міланського "Інтера" і туринського "Ювентуса". Крім того, неймовірно цікавим обіцяє бути матч в Чехії, де лідер місцевого чемпіонату "Спарта" прийме "Вікторію", яка йде на другому місці.

Прикрасою футбольного уік-енду стане протистояння міланського "Інтера" і туринського "Ювентуса". Крім того, неймовірно цікавим обіцяє бути матч в Чехії, де лідер місцевого чемпіонату "Спарта" прийме "Вікторію", яка йде на другому місці. Також напруженими будуть поєдинки "Атлетіко" - "Валенсія" і "Ніцца" - "Олімпік".

Італія: "Інтернаціонале" - "Ювентус" (субота, 16:00)

Команда Антоніо Конте випереджає переслідучий її "Наполі" на дев'ять очок, а у вівторок її чекає зустріч з "Баварією". Тому навряд чи хтось кине камінь у тренера "Юве", якщо той вирішить приберегти сили перед чвертьфіналом Ліги чемпіонів. Разом з тим саме "Інтер" у листопаді перервав безпрограшну серію "Ювентуса" з 49 матчів, і навряд чи чорно-білі відмовлять собі в задоволенні взяти реванш. "Ми будемо воювати з командою, яка зараз прогресує, - сказав нападаючий "Юве" Фабіо Квальярелла. - "Інтер" зараз на ходу, так що нас чекає черговий важливий матч".

Читайте також: "Анжі" спростував інформацію про переговори з Віктором Вальдесом

Особливе ставлення до суботньої гри обіцяє і Андреа Страмаччоні, святкувавший нещодавно рік роботи біля керма "нерадзуррі". "Ми самі відчуваємо, що цей матч відрізняється для нас від всіх інших, - сказав тренер. - На цьому тижні ми серйозно попрацюємо і будемо готові зіграти на переповненому "Сан-Сіро". Підопічні Страмаччоні займають в серії А сьоме місце і на чотири очки відстають від "Фіорентини", яка йде четвертою.

Чехія: "Спарта" - "Вікторія" (субота, 21:15)

У центральному матчі другого кола лідер чемпіонату приймає головного переслідувача, який йде всього на три очки позаду. Обидва клуби в цьому сезоні гідно виступили в Лізі Європи, але тепер можуть зосередитися на національній першості.

"Спарта", яка з 29 вересня зазнала лише одну поразку у всіх турнірах, запросила на передматчеве тренування уболівальників. Під час самого матчу на табло будуть передаватися повідомлення шанувальників празької команди. "Це важливий матч, але не вирішальний. Попереду ще багато ігор", - сказав капітан "Вікторії" Павел Хорват.

Іспанія: "Атлетіко" - "Валенсія" (неділя, 22:00)

Мадридці випереджають гостей аж на 15 очок, але наставник "Атлетико" Дієго Сімеоне вважає, що в перспективі суперник, за його словами, "мітить на наше місце". Поки ж "Валенсія" йде п'ятою, "Атлетіко" - третім.

Зате в листопаді "кажани" завдали "матрацникам" першої поразки в поточному чемпіонаті і перервали їх 13-матчеву переможну серію у всіх турнірах. "У "Валенсії" один з найсильніших складів в "примері" і здорово поставлена гра, - сказав Сімеоне. - Не сумніваюся, що ми побачимо захоплюючий матч".

Франція: "Ніцца" - "Олімпік" (неділя, 15:00)

Зустріч команд з першої п'ятірки обіцяє цікаву боротьбу, адже у разі перемоги "орли" наздоженуть за очками "Олімпік", який йде третім, і включаться в суперечку за місце в Лізі чемпіонів.

"Наш матч має смак топового поєдинку, - вважає президент "Ніцци" Жан П'єр Рівер. - Він дуже важливий у плані очок, адже ми хочемо протриматися у верхній частині таблиці як можна довше". У сутичці клубів з південного сходу Франції марсельців напевно чекає складне життя, так як в останніх десяти іграх їх суперник пропустив всього сім м'ячів.