ua en ru

Польща - Україна: Красива і впевнена перемога нашої команди

Автор: RBC.UA
Збірна України повернула надію в серця своїх уболівальників. Багато хто боявся сьогоднішнього матчу. Але страхи виявилися примарними, так як наші хлопці показали дуже добротний футбол і цілком заслужено перемогли у Варшаві з рахунком 3:1.

Збірна України повернула надію в серця своїх уболівальників. Багато хто боявся сьогоднішнього матчу. Але страхи виявилися примарними, так як наші хлопці показали дуже добротний футбол і цілком заслужено перемогли у Варшаві з рахунком 3:1.

Читайте також: Польща - Україна: Стенограма онлайн трансляції матчу

Польща - Україна 1:3
Голи
: Піщек, 18 - Ярмоленко, 2, Гусєв, 7, Зозуля, 45
Польща: Боруц, Піщек, Глік, Василевськи, Беніш, Крыховяк, Лукашик (Обраньяк, 59), Майевски, Блащиковські, Рыбус (Косецки, 46), Левандовскі
Україна: Пятов, Федецький, Кучер, Хачеріді, Шевчук, Степаненко (Тимощук, 60), Ротань, Гусєв (Морозюк, 90+3), Гармаш (Безус, 90+2), Ярмоленко, Зозуля

Матч почався просто фантастично. Вже на другій хвилині Ярмоленко вдався фірмовий прохід по правому флангу зі зсувом в центр і подальшим ударом у дальній кут воріт. Поляки не були готові до такого початку, чим українці і скористалися. Наш суперник спробував щось створити, але це було якимось безликим. А ось наші хлопці показували просто чудеса реалізації. Вже в наступній атаці Гусєв зробив рахунок 2:0. Ротань з центру поля закинув м'яч в штрафну на Зозулю, той грудьми скинув на набігаючого Гусєва і Олег низом пробив в лівий кут воріт Боруца. 7 хвилин і 2:0 на нашу користь - краще придумати не можна. Але наша радість трохи потьмяніла через 10 хвилин. Блащиковські прострілив у штрафну українців, а там Піщек носком відправив м'яч у дальній кут воріт Пятова. Гол повернув сили полякам і вони понеслися відіграватися. Були моменти у Левандовскі, Рибуса. Добре пробивав зі штрафного Блащиковські, але м'яч не йшов у ворота української команди. Зате прекрасно він залетів в третій раз в польські ворота. Перед самим свистком на перерву українці розіграли контратаку, в ході якої Гусєв м'яким "парашутом" навісив в штрафну на Ярмоленко, той головою переправив м'яч в центр на Зозулю, і той у падінні відправив м'яч у ближній кут воріт. Гол в роздягальню при тиску на свої ворота - саме те, як говориться.

Другий тайм вийшов не таким яскравим, як перший. В першу чергу, через те, що у поляків повністю розклеїлася гра. Нерви і нерозуміння що робити не давали Левандовскі та компанії створювати повноцінну небезпеку біля наших воріт. А ось українська команда могла забивати. І не раз. Наприклад, ближче до кінця матчу вийшла така собі дуель Ротаня з Боруцом. Українець бив, а поляк відбивав його удари. Виглядало динамічно і красиво. Таким чином, наші хлопці довели матч до кінця, залишивши результат без змін.

Результати інших матчів в групі Н:
Молдавія - Чорногорія, 0:1
Сан-Марино - Англія, 0:8

Турнірна таблиця:
Чорногорія - 5 ігор - 13 очок
Англія - 5 ігор - 11 очок
України - 4 гри - 5 очок
Польща - 4 гри - 5 очок
Сан-Марино - 5 ігор - 0 очок