ua en ru

Лоран Блан стане новим тренером ПСЖ

Автор: RBC.UA
Лоран Блан очолить французький ПСЖ. Контракт між керівництвом клубу і французьким фахівцем буде підписано найближчим часом, повідомляє телеканал Sport24.

Лоран Блан очолить французький ПСЖ. Контракт між керівництвом клубу і французьким фахівцем буде підписано найближчим часом, повідомляє телеканал Sport24.

Про деталі угоди поки невідомо. Очікується, що Блан офіційно буде представлений в якості нового тренера парижан на початку наступного тижня.

Нагадаємо, тренерське питання у ПСЖ виникло після того, як мадридський "Реал" захотів переманити до себе Карло Анчелотті, який виграв для чемпіонство ПСЖ в минулому сезоні. Про припинення співпраці з ПСЖ Анчелотті також буде оголошено пізніше.

Варто нагадати, що в числі кандидатів на пост головного тренера французького клубу значилися Фабіо Капелло, Гус Хіддінк, Андре Віллаш-Боаш, Мікаель Лаудруп, Франк Райкард і Рафаель Бенітес. Капелло і зовсім відмовив парижанам, оскільки має контракт з Російським футбольним союзом.

Відомий у минулому захисник збірної Франції Лоран Блан почав тренувати великі клуби в 2007 р., очоливши "Бордо". 2 липня 2010 року Блан був призначений головним тренером збірної Франції, з якою підписав контракт на 2 роки. Під його керівництвом французи успішно пройшли кваліфікацію на Євро-2012, де "триколірні" зуміли вийти до чвертьфіналу, поступившись там чинним чемпіонам і майбутнім переможцям турніру іспанцям. Після закінчення чемпіонату Блан прийняв рішення покинути збірну, і до цього часу залишався без роботи.