ua en ru

В Житомирській області 15 людей отруїлися під час свята

Автор: RBC.UA
Протягом 14 липня до інфекційного відділення Бердичівської центральної лікарні Житомирської області з попереднім діагнозом "гастроентероколіт" госпіталізовано 15 осіб (мешканці с. Журбинці Бердичівського району).

Протягом 14 липня до інфекційного відділення Бердичівської центральної лікарні Житомирської області з попереднім діагнозом "гастроентероколіт" госпіталізовано 15 осіб (мешканці с. Журбинці Бердичівського району). Про це повідомляє прес-служба МНС.

Попередня причина захворювання - вживання неякісних продуктів харчування під час святкування у селі 12 липня храмового свята (святих апостолів Петра і Павла), де всього були присутніми 75 осіб. Фахівцями районної СЕС в осередку захворювання здійснюється комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, 7 липня вісім працівників "Дніпросталі" були госпіталізовані з харчовим отруєнням. Прокуратура Дніпропетровська порушила кримінальну справу за цим фактом.

Всі госпіталізовані отруїлися в їдальні підприємства. Крім госпіталізованих, у ході розслідування виявлено ще 12 осіб з кишковими розладами. Останні від госпіталізації відмовились, їм надані рекомендаціїї щодо лікування. Усі захворілі харчувались в їдальні заводу. При епідеміологічному обстеженні, яке проводилось фахівцями міськрайСЕС встановлено, що всі потерпіли вживали одне із двох меню. Загальною стравою, яку вживали всі особи, у яких спостерігається клініка кишкового захворювання, була закуска "оселедець під овочами".

До цього у Житомирській області протягом 7-9 липня 24 мешканці м. Бердичів звернулися до центральної міської лікарні з симптомами харчового отруєння. Як з'ясувалося, усі вони вживали кондитерські вироби одного виробника, які придбали в різних магазинах міста. Постраждалі, серед яких вісім дітей, в стані середньої тяжкості перебувають в інфекційному відділенні. Фахівці міської СЕС здійснюють санітарно-гігієнічні та протиепідемічні заходи.

Ще раніше в Одеській обл. сталося отруєння 45 працівників підприємства при проведенні сільськогосподарських робіт із застосуванням хімічних препаратів на виноградниках.