ua en ru

День народження УПА по-харківськи

День народження УПА по-харківськи На думку експерта, у цьому році Харків має всі шанси стати епіцентром заворушень

З певного часу 14 жовтня в Україні набуло яскраво вираженого політичного забарвлення. День УПА закрив милостиве свято Покрови, а політичні спекулянти намагаються всіляко використовувати цей день у своїх інтересах. У цьому році, завдяки політичним махінаторам від місцевої влади, традиційно аполітичний Харків має всі шанси стати епіцентром заворушень.

З певного часу 14 жовтня в Україні набуло яскраво вираженого політичного забарвлення. День УПА закрив милостиве свято Покрови, а політичні спекулянти намагаються всіляко використовувати цей день у своїх інтересах. У цьому році, завдяки політичним махінаторам від місцевої влади, традиційно аполітичний Харків має всі шанси стати епіцентром заворушень.

Адже роздути будь-яку, навіть саму рядову подію за тиждень до виборів до рівня катастрофи вселенського масштабу наші політики вміють віртуозно. І "роздування" вже почалося.

Перше. Для початку саме формулювання: пройшов анонс, що буде святкуватися День захисника вітчизни (як офіційно називається це свято). І не Покрова (яка покровительствувала козацтву, куди більш історично близькому Харкову, ніж УПА), і навіть не День козацтва, а саме - день УПА. Тобто, з безлічі назв свята для Харкова було обрано ту, яка несе найбільшу негативну конотацію. Навіщо?

Друге. Пішли інформаційні вкидання, нагадують про зіткненнях на аналогічні свята в минулі роки. Причому не просто розповідають, а загострюють увагу на нечисленних, загалом, проблемах.

Третє, активно мусується тема маршу добровольчого об'єднання "Азов".

Ясна річ, що така інформаційна подача викликає більш ніж змішані почуття у простих харків'ян, оскільки проводить пряму паралель в їх свідомості між небезпекою зіткнень і українським святом.

І найцікавіше, що максимально розкручують цю подію саме ЗМІ, підконтрольні нинішньому харківському керівництву. Навіщо, думаю, абсолютно зрозуміло. Створюючи таку точку напруженості, фактично залякуючи людей, Кернес і "Відродження" намагаються залишитися "острівцем спокою". Маніпуляція стара, як саме поняття війни, але як і раніше ефективна.

Ну і в якості "вишеньки на торті". Загальновідомо те, що безліч добровольців, так чи інакше фінансуються структурами Коломойського. А в Харкові партія "Відродження", яка теж є однією із структур Коломойського, місцевих жителів добровольцями лякає.

Чим-чим, а шизофренією ні Ігор Валерійович, ні його політтехнологи не страждають, і права рука там завжди знає, що робить ліва. А значить інформаційна атака на свідомість харків'ян - спланована акція з метою завести в харківську міську (і обласну) ради побільше представників дніпропетровської команди.

Стандартне продовження такої провокації буде виглядати наступним чином. В місто приїдуть справжні добровольці, які по-справжньому захочуть провести марш. Їх буде людей 100-150 (навряд чи більше). Ці люди приїдуть, щоб підвищити рівень патріотизму, щоб кожен міг відчути гордість за свою країну. Але вони не знають (може, звичайно, здогадуються, але не знають), що їм приготували дуже "поганий" прийом. Адже зустрічати їх, крім справжніх патріотів вийдуть професійні бандити типу тих, які готові бити жінок і різати людей бензопилами (є у Кернеса і такі в активі). Причому зустріч за "випадковим збігом" відбудеться при великому скупченні журналістів від усіх "кернесовських" і "коломойських" ЗМІ.

Під час цієї зустрічі почнуться жорсткі провокації. Добровольців, які вміють воювати, бандити чіпати, зрозуміло, побояться, але вони почнуть голосно кричати образи поки у когось з проукраїнських людей, що прийшли на марш, не витримають нерви і вони не дадуть відповідь. Це стане сигналом для побиття "фашистів" (як будуть кричати).

Чи триватиме побиття довго чи швидко буде згорнуто (можливо, за участю нової поліції) неважливо. Важливо, що перші 30 секунд будуть зняті і показані харків'янам по всіх каналах. Адже готує провокацію Кернес саме заради цього.