ua en ru

Зубко: комунальна інфраструктура Донбасу буде відновлена до кінця 2017 року

Зубко: комунальна інфраструктура Донбасу буде відновлена до кінця 2017 року Фото: Геннадій Зубко

На фінансування проектів будуть спрямовані кошти Європейського інвестиційного банку

На фінансування проектів допомоги переселенцям до кінця 2017 року будуть спрямовані кошти Європейського інвестиційного банку в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України загальною вартістю 200 млн євро. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.

Повідомляється, що Кабмін ухвалив постанову, якою визначив порядок використання коштів Європейського інвестиційного банку на фінансування проектів допомоги переселенцям проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

"Спільно з експертами Європейського інвестиційного банку нами відібрано перші 72 проекти вартістю близько 700 млн грн. Всі вони спрямовані на відновлення інфраструктури та на вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб на підконтрольних Україні територіях Луганської і Донецької областей та Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей", - повідомив Зубко.

Він також зазначив, що проект буде охоплювати райони, які зазнають сильного тиску на інфраструктуру соціальних послуг та іншу у зв'язку зі значним припливом внутрішньо переміщених осіб у цих областях, а також конкретні місцеві ради в інших областях, що приймають значні припливи внутрішньо переміщених осіб.

Також кошти спрямують на відбудову автомобільних шляхів і залізниць, пошкоджених в результаті конфлікту, включаючи уражені мости, ремонт або реконструкцію державних або громадських будівель.

Зазначимо, фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо залучення 200 млн євро для фінансування Програми було підписано 22 грудня 2014 року. Загальний період погашення позики - 20 років, в тому числі максимальний пільговий період - 5 років.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ спільно з Міністерством фінансів і обласними адміністраціями розробили прискорений алгоритм відбір проектів по відновленню Донбасу.