ua en ru

В зоні АТО затримали двох адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах, - СБУ

В зоні АТО затримали двох адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах, - СБУ Фото: СБУ

Встановлюються зв'язки затриманих із бойовиками НЗФ т.зв. ДНР

У містах Краматорську і Слов'янську Донецької області Служба безпеки України викрила двох громадян, які організували та адміністрували 26 груп антиукраїнської спрямованості в соціальній мережі "ВКонтакте" і намагалися втягнути молодь у протиправну інформаторську діяльність. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Зазначається, що двоє місцевих жителів (21 рік і 23 роки) під різними псевдонімами створили інтернет-спільноти, через які провокаційно поширювали відео та фотоматеріали про розташування підрозділів Збройних сил України в Слов'янському районі. "Крім того, вони оприлюднили реквізити банківських карт і електронних гаманців для збору коштів для терористичних угруповань", - йдеться в повідомленні.

Адміністратори сепаратистських мереж затримані. Під час обшуків у їхніх квартирах вилучено комп'ютерну техніку з антиукраїнськими матеріалами та інші докази їх протиправної діяльності.

В рамках кримінального провадження за ст.258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) проводяться слідчі дії, встановлюються зв'язки затриманих із бойовиками незаконних збройних формувань т.зв. "ДНР".

Нагадаємо, в середині березня в Житомирській області СБУ затримала адміністратора декількох антиукраїнських груп у соцмережах.

Раніше СБУ виявила в соцмережах близько 600 антиукраїнських груп.