ua en ru

В зоні АТО Росія створює ресурсну базу для ескалації конфлікту, - ІC

В зоні АТО Росія створює ресурсну базу для ескалації конфлікту, - ІC

В зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі Росія створює базу для подальшої ескалації конфлікту. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука в Facebook.

"Росія активно нарощує процес перекидання та накопичення матеріально-технічних ресурсів "ЛНР" і "ДНР", необхідних для подальшого ведення бойових дій з окупованих територій України - фактично створюється ресурсна база для подальшої ескалації конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 17 березня зафіксована перекидання ротної тактичної групи (7 танків, 11 ББМ), при підтримці двох мінометних батарей (вісім 120-мм мінометів) в район Станиці Луганської. Крім того, група бойовиків перетнула Сіверський Донець і зайняла позиції на території, контрольованої українськими військами.

"У напрямку до позиціях бойовиків в районі н. п. Стаханов через Алчевськ протягом доби пройшло не менше 24 транспортних одиниць (в основному криті армійські вантажівки і кілька автобусів з живою силою). З ремонтних пунктів в Перевальську та Алчевську на передові позиції бойовиків за напрямом н. п. Луганське після відновлення боєздатності перекинуто 2 танки і 4 ББМ (1 БТР-80 і 3 БМП-2)", - зазначив Тимчук.

За його словами, також триває посилення Горловко-Єнакіївської угруповання російсько-терористичних військ.

"В місця дислокації підрозділів даної угруповання протягом доби пройшло близько 15 транспортних одиниць і 15 одиниць бойової техніки (в т. ч. 6 танків і 4 ЗРК типу "Стріла-10М"). Також у її розташування з РФ через Дебальцеве і Макіївку було перекинуто кілька сотень тонн дизельного палива", - додав Тимчук.

Нагадаємо, в зоні АТО бойовики підсилюють боєздатність по всіх напрямах.