ua en ru

зоні АТО найбільш складною обстановка залишається в напрямку Донецька, - АПУ

зоні АТО найбільш складною обстановка залишається в напрямку Донецька, - АПУ Фото: полковник Андрій Лисенко

На Луганському напрямку режим тиші зберігався

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі найскладнішою ситуація залишається на Донецькому напрямку. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"На Донецькому напрямку обстановка залишається найскладнішою. ​​На західних околицях Донецька бойові дії тривали на широкій ділянці фронту від Мар'їнки до Авдіївки. Противник вів вогонь із заборонених видів озброєння, як мінімум, із трьох різних точок, що дуже добре ілюструє порушення мінських домовленостей з боку бойовиків. У районі Горлівки активність бойовиків зосередилася у східних передмістях Дзержинська. У першу чергу, мова йде про н.п. Кірово, Ленінське та Новгородське, де незаконні збройні формування вели вогонь по наших позиціях переважно зі стрілецької зброї", - заявив Лисенко.

На Маріупольському напрямку, за його словами, вчора цілий день тривали запеклі бої в Широкиному.

"Противник вів вогонь із широкого спектру зброї, зокрема, 120 мм мінометів, 122 мм гармат і танків. Також зафіксована робота ворожих снайперів", - розповів Лисенко.

Він також зазначив, що на Луганському напрямку, в цілому, режим тиші зберігався.

"За добу там відбулося кілька перестрілок зі стрілецької зброї. Фактів застосування важкого озброєння незаконними збройними формуваннями не було", - сказав спікер АПУ.

Нагадаємо, за даними штабу, на Донбасі сили АТО вступили в бойове зіткнення з бойовиками.