ua en ru

У зоні АТО бойовики дотримуються режиму припинення вогню

У зоні АТО бойовики дотримуються режиму припинення вогню Фото: АТО на Донбасі

Продовжується відведення озброєння та розмінування місцевості

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) бойовики дотримуються режиму припинення вогню. Про це йдеться у повідомленні штабу антитерористичної операції у Facebook.

"Упродовж доби, з опівночі і до 18 години у зоні АТО противник повністю дотримувався режиму припинення вогню. Тож сьогодні, виконуючі мирні домовленості, сили АТО продовжили відведення танків з передових позицій у Луганській області у визначенні райони, на відстань не менше 15 кілометрів від лінії розмежування", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у зоні АТО щоденно проводяться роботи по розмінуванню місцевості. На даний час на Донбасі працюють 36 груп розмінування, 17 з яких знаходяться безпосередньо на передових рубежах.

"Лише у вересні сапери Збройних Сил України виявили та знешкодили понад чотири з половиною (4500) тисячі вибухонебезпечних предметів. Серед них саморобні розтяжки, боєприпаси, міни російського виробництва. Завдяки цій роботі минулого місяця наші фахівці очистили близько 10 гектарів територій. Це в чергове показує серйозність загрози, адже навіть на звільнених територіях, ще досі багато вибухівки та мін залишених проросійськими найманцями", - повідомляють у штабі.

Як зазначається, в складі сил АТО найкращі сапери-інструктори навчають молодих спеціалістів. За серпень-вересень цього року вже підготовлено 114 саперів, ще 72 чоловіка вже незабаром завершать навчання.

Упродовж доби, з опівночі і до 18 години у зоні АТО противник повністю дотримувався режиму припинення вогню. Тож сьогод...

Posted by Прес-центр АТО on 6 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сили АТО відвели більшу частину танків в Луганській області.