ua en ru

Зміївська ТЕС зупинена через брак вугілля

Зміївська ТЕС зупинена через брак вугілля Фото: Зміївська ТЕС

При цьому скоро можуть відновити роботу станції

Робота Публічного акціонерного товариства Зміївська теплова електростанція (ТЕС) в Харківській області припинена. Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації, передає місцеве видання SQ.

Як зазначили в ПАТ "Центренерго", роботу електростанції зупинили в п'ятницю. Причина - дефіцит вугілля для того, щоб запустити більше одного енергоблоку. Працювати одним енергоблоком - не вигідно. Тому на станції будуть накопичувати вугілля, щоб його вистачило на роботу 2-3 енергоблоками.

"Зараз на підході склади з 130 вагонів з вугіллям", - повідомили в "Центренерго".

Нагадаємо, також Слов'янська ТЕС була зупинена через відсутність коштів на закупівлю вугілля.

"28 квітня в законну силу вступило постанову Донецького окружного адміністративного суду, який вказує на протиправність постанови НКРЕКП від 18 лютого 2015 р. №203 і тягне за собою необхідність перерахувати ПАТ "Донбасенерго" 302,8 млн грн за відпущену в період з 18 лютого по 24 березня цього року електроенергію. Однак ці гроші на рахунки компанії так і не надійшли", - йдеться в повідомленні прес-служби "Донбасенерго".

Відзначимо, ще в грудні 2014 року стало відомо, що Зміївська теплоелектростанція очікує поставки вугілля за новими контрактами.