ua en ru

У Житомирській області почалася епідемія грипу

У Житомирській області почалася епідемія грипу Фото: у Житомирській області почалася епідемія грипу

У 398 школах та 60 дитячих дошкільних закладах призупинено навчальний процес

У Житомирській області перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної санітарно-епідеміологічної служби Житомирської області.

"На 3 тижні епідсезону 2015-2016 рр. у Житомирській області відмічається зростання рівнів захворюваності на грип та ГРВІ на 107,2 %, у порівнянні з попереднім тижнем. Всього захворіло 14568 осіб, показник на 10 тисяч населення складає 116,4 що на 21 % вище епідемічного порогу (96,2). Серед зареєстрованих хворих 46,6 % - діти до 17 років. Госпіталізовано 994 особи, з них - 581 дитина", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перевищення показника епідемічного порогу зареєстровано у 19 районах області (Андрушівському, Брусилівському, Володарсько-Волинському, Житомирському, Лугинському, Любарському, Малинському, Народицькому, Новоград-Волинському, Овруцькому, Олевському, Радомишльському, Романівському, Ружинському, Червоноармійському, Черняхівському, Чуднівському, а також у містах Житомирі та Бердичеві).

"У зв'язку з цим, рішенням місцевих органів влади зазначених районів призупинено навчальний процес у 398 школах та 60 дитячих дошкільних закладах. З метою запобігання подальшого зростання захворюваності на грип та ГРВІ у 138 школах Баранівського, Попільнянського районів та м. Житомира й Бердичева продовжено канікули", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, за результатами лабораторних досліджень матеріалу хворих встановлено, що з початку епідсезону у 25-ти випадках виявлено позитивний результат вірусу грипу типу А(H1N1) пандемічного, проте у більшості випадків превалюють аденовіруси (41,7 %), віруси парагрипу (31,2 %) та РС-віруси (20,8 %).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що карантин у школах Сум продовжили до 30 січня 2016 року включно.