ua en ru

У Житомирській обл. керівництво сільгосппідприємства присвоїло 3,7 млн грн ДПЗКУ, - СБУ

У Житомирській обл. керівництво сільгосппідприємства присвоїло 3,7 млн грн ДПЗКУ, - СБУ Фото: СБУ

Керівництво підприємства внесло сфальсифіковані дані про наявність необхідних посівних площ

У Житомирській обл. керівництво сільськогосподарського підприємства присвоїло 3,7 млн грн. ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ). Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

"Одне з приватних сільськогосподарських підприємств області уклало фіктивний договір з ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" на поставку 7,5 тис. тонн кукурудзи майбутнього врожаю. Умови договору передбачали - 50% авансовий платіж, який склав 3,7 мільйона гривень і був перерахований на рахунки аграріїв. Проте, до пакета документів керівництво підприємства внесло сфальсифіковані дані про наявність необхідних посівних площ. Насправді жодних можливостей для вирощування кукурудзи аграрії не мали. Перераховані ПАТ "ДПКЗУ" кошти "менеджери" підприємства потратили на власний розсуд", - йдеться у повідомленні.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Відзначається, що подібну "оборудку" СБУ викрила у Тернопільській області, де місцевий агровиробник зобов'язався поставити тисячу тонн ячменю державному підприємству ПАТ "Аграрний фонд", а отримавши аванс у розмірі майже 900 тис. грн., сільгосппідприємство не здійснило поставок та не повернуло державних коштів.

За цим фактом також відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ оголосила підозру керівництву "Укрспирту" в розкраданні 500 млн грн.