ua en ru

На залізничному транспорті в I півріччі постраждали 282 людини, - "Укрзалізниця"

На залізничному транспорті в I півріччі постраждали 282 людини, - "Укрзалізниця" Фото: ДТП під Новою Каховкою 26 квітня

168 нещасних випадків - зі смертельним результатом

На залізничному транспорті України із січня по червень 2015 р. відбулося 282 нещасних випадки - травмування громадян невиробничого характеру, 168 з яких - зі смертельним результатом, в результаті чого загинули п'ятеро дітей у віці до 16 років. Про це з посиланням на дані головного управління охорони праці та промислової безпеки Держадміністрації залізничного транспорту повідомили у прес-центрі УЗ.

За аналогічний період 2014 р. було допущено 333 нещасних випадки невиробничого характеру, у тому числі 215 випадків зі смертельним результатом, в результаті чого загинуло десять дітей віком до 16 років.

Ігнорування правил безпеки на об'єктах залізничного транспорту, необачність і поспіх громадян призводять до значної кількості травм. Найпоширеніші порушення, що несуть загрозу життю і здоров'ю громадян, - перехід колій у невстановлених місцях, знаходження занадто близько до колії або залізничній платформі під час проходження повз поїзда, користування мобільними телефонами і навушниками при перетині шляхів, а також викликає і неадекватна поведінка осіб, які перебувають в нетверезому стані.

Найбільшу кількість громадян травмовано на залізницях, які знаходяться в густонаселених регіонах. Основною причиною нещасних випадків стало порушення потерпілими правил безпеки громадян на залізничному транспорті України. Тільки на початку липня на залізницях України травмовано 15 громадян, з яких 9 - зі смертельним результатом.

Так, 8 липня о 21:12 на залізничному переїзді перегону Любинці - Конюхів Львівської залізниці сталося зіткнення локомотива з автомобілем "Славута". Водій, незважаючи на заборонні показники переїзної сигналізації, об'їхав два автомобілі, виїхав на переїзд, де в'їхав у бік локомотива - травмовано водія автомобіля і загинули двоє пасажирів.

9 липня о 2:45 на перегоні Язикове - Гаврилівка Донецької залізниці пасажирським поїздом №91 сполученням Одеса-Костянтинівка при виїзді із кривої в умовах обмеженої видимості 150 метрів смертельно травмовано троє громадян, які перебували на залізничних коліях і не реагували на сигнали підвищеної гучності, що подавалися локомотивною бригадою. Було застосовано екстрене гальмування, але наїзду уникнути не вдалося.

Потерпілими виявилися підлітки: Фетисова Тетяна та Корінкова Олександра, обидві 2001 року народження, і Греку Дмитро, 1999 року народження, які, за попередніми даними правоохоронців, вчинили самогубство.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Херсонській обл. автобус зіткнувся з потягом: 1 загиблий і 9 постраждалих.