ua en ru

Жебрівський може бути призначений головою Донода, - джерело

Жебрівський може бути призначений головою Донода, - джерело Фото: Павло Жебрівський

Жебрівський може змінити Кіхтенко на посаді глави Донецької області

Президент України Петро Порошенко підписав подання на призначення Павла Жебрівського головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації замість Олександра Кіхтенка. Про це повідомляє Hromadske.TV з посиланням на джерело в Адміністрації Президента.

Таким чином, Павло Жебрівський змінить Олександра Кіхтенка на цій посаді.

Варто додати, що на офіційному сайті Президента інформації про призначення Жебрівського або про звільнення Кіхтенко поки немає.

Зазначимо, раніше Кабінет міністрів України вніс Порошенко подання про звільнення голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка у зв'язку з неналежним виконанням службових обов'язків.

Крім того, 5 червня під час прес-конференції Порошенко пообіцяв, що Олександр Кіхтенко і брат екс-губернатора Сергія Тарути - Олександр Тарута - понесуть відповідальність за зрив будівництва фортифікацій на Донбасі. 12 травня Порошенко оголосив догану Кіхтенко "за неналежне здійснення у межах відповідних територій заходів, пов'язаних з будівництвом інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави".

Зазначимо також, що Порошенко завтра відвідає Маріуполь.

Нагадаємо, на початку 2000 р. Павло Жебрівський був заступником голови партії "Солідарність" Петра Порошенка.

У березні 2002 р. Павло Жебрівський був обраний по округу №65 народним депутатом ВР IV скликання.

З 4 лютого по 19 грудня 2005 р. - голова Житомирської облдержадміністрації.
У березні 2006 р. Павло Жебрівський був обраний у ВР V скликання за списком "Нашої України".

Восени 2007 р. був обраний на позачергових виборах до ВР VI скликання за списком блоку "Наша Україна - Народна самооборона" (НУНС).

З 3 грудня 2011 р. - голова партії "Українська платформа "Собор".

19 січня 2015 року Павло Жебрівський був призначений в Генеральну прокуратуру України на посаду начальника управління з розслідування корупційних злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище.