ua en ru

Жебрівський допустив взяття під контроль ВСУ населених пунктів в "сірій зоні"

Жебрівський допустив взяття під контроль ВСУ населених пунктів в "сірій зоні" Фото: Павло Жебрівський

Губернатор прокоментував розграбування Комінтернове

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський не виключає можливості взяття під контроль Збройними силами України населених пунктів регіону, які зараз перебувають у "сірій зоні". Про це він заявив сьогодні в Маріуполі, коментуючи напад бойовиків на Комінтерново, передають "Новости Донбасса".

"Насправді наші військові не хочуть порушувати мінські угоди та дуже обережні якраз з приводу розміщення Збройних сил України в тому чи іншому населеному пункті. Але, в принципі, якщо така ситуація буде продовжуватися, то іншого виходу в нас, крім розміщення гарнізонів української армії в тих чи інших населених пунктах у "сірій зоні", у нас не буде. Тому повинні чітко знати: ще одна така витівка - і ми дамо гідну відповідь", - зазначив Жебрівський.

Він зазначив, що вже обговорив з керівництвом Генштабу можливість взяття Комінтернове під контроль українською армією.

Нагадаємо, напередодні бойовики вчинили напад на населений пункт Комінтернове Донецької області. Бойовики вивідали, де живуть проукраїнськи налаштовані громадяни, а потім розграбували будинку та викрали жінку. Жебрівський уточнив, що викрадена була дружина директора школи, який і сам перебував у полоні.