ua en ru

Жебрівський допускає силовий варіант вирішення конфлікту на Донбасі

Жебрівський допускає силовий варіант вирішення конфлікту на Донбасі Фото: Павло Жебрівський

Цей варіант можливий при невиконанні бойовиками мінських домовленостей

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що в разі невиконання бойовиками мінських домовленостей Україна повинна влаштувати короткочасну економічну блокаду окупованих територій і силовим шляхом повернути їх під контроль центральної влади. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу France 24 і газеті Le Figaro, відеозапис якого розміщена на офіційній сторінці Жебрівського в Facebook.

"Якщо насправді з того боку не буде виконання цих умов (мінських домовленостей - ред.), ми повинні швидко здійснити блокаду, а потім фактично силовий варіант для відновлення контролю української влади над усією Донецькою областю", - заявив Жебрівський.

За його словами, ключовою метою його адміністрації є відновлення довоєнних кордонів України, а економічна блокада або її відсутність повинні вкладатися в стратегічний план, який має прийняти центральне керівництво.
"Економічна блокада може допомогти в цій стратегії, щоб люди усвідомили: насправді Росії та частина Донбасу не потрібна. І люди повинні зрозуміти, що тільки життя в єдиній Україні є запорукою їх благополуччя, запорукою правопорядку", - зазначив голова ДонОДА.

При цьому Жебрівський додав, що рішення про який-небудь блокаді може прийматися тільки в Києві.

"Наше завдання зовсім інша - це наведення порядку, це інфраструктурні проекти, це нормальне життя тут. Наше завдання цивільної адміністрації - зробити, щоб життя тут абсолютно разюче відрізнялася від життя там (на контрольованій бойовиками території - ред.). Це моє завдання, і я це виконую", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Жебрівський заявив, що частина нинішніх прихильників самопроголошених "народних республік" повинні отримати амністію.