ua en ru

Зеленський скликає РНБО у Харкові: що відомо

Зеленський скликає РНБО у Харкові: що відомо Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський скликає Раду національної безпеки та оборони. Цього разу відбудеться виїздне засідання у Харкові.

Що відомо про сьогоднішнє засідання, в матеріалі РБК-Україна.

Дата засідання РНБО: 11 лютого.

Час: 15:30, а брифінг секретаря РНБО - орієнтовно о 17:30.

Місце засідання: м. Харків, вул. Сумська, 64, Харківська обласна державна адміністрація.

Питання засідання:

  • російська блокада Чорного та Азовського морів;
  • територіальна оборона;
  • регіональна політика;
  • державні фінанси та інші.

Оновлено: інформоване джерело РБК-Україна повідомило, що під час засідання розглянуть санкції проти телеканалу "НАШ". Втім, особисто проти Євгена Мураєва обмеження на даний момент не готуються.

Попереднє засідання РНБО відбулось 24 січня на тлі загрози вторгнення РФ. Після нього Зеленський опублікував відеозвернення до українців, у якому запевнив, що ситуація з російською агресією під контролем і причин для паніки немає.

Зазначимо, що в липні минулого року РНБО також планувала провести виїзне засідання. Але того разу в Сумах. Втім, воно так і не відбулось. А наступне засідання було вже в Києві.

На тлі загрози вторгнення РФ

Зазначимо, на цьому тижні відбулись ряд зустрічей світових лідерів щодо питання врегулювання ситуації біля кордонів України. Зокрема, французький лідер Еммануель Макрон провів переговори окремо з Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським.

Щодо зустрічі у Москві пізніші стало відомо, що два лідери уклали певну угоду щодо України і вона нібито передбачає невступ України в НАТО. Але офіційно цю інформацію ні в Франції, ні в РФ не підтверджують.