ua en ru

Зеленський на Генасамблеї ООН: головне

Зеленський на Генасамблеї ООН: головне Фото: Володимир Зеленський (facebook.com/president.gov.ua)

Зеленський розпочав офіційний візит до США

Володимир Зеленський знаходиться з візитом в США з 23-го по 26 вересня. У рамках поїздки він візьме участь у сесії Генеральної асамблеї ООН і проведе зустріч з Дональдом Трампом. Що відомо про виступ президента України на засіданні ГА ООН і всі подробиці поїздки в США - в матеріалі РБК-Україна.

25 вересня

Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Норвегії допомогу у відновленні Донбасу

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єр-міністром Норвегії Ерною Солберг обговорив питання залучення норвезських інвесторів до відновлення інфраструктури Донбасу. Також сторони обговорили важливість підтримки України в енергетичній сфері.

Зеленський зустрівся з президентом Румунії

Президент Володимир Зеленський зустрівся в Нью-Йорку з румунським президентом Клаусом Йоганнісом. В ході зустрічі лідери країн обговорили співпрацю в енергетичній та торговельно-економічній сферах. Також президенти домовилися про обмін візитами найближчим часом.

16:30 "5 років триває війна на Донбасі, 5 років як Росія анексувала півострів Крим. Сьогодні, коли існують тисячі сторінок міжнародного права та сотні організацій, покликаних його захищати, саме наша країна, зі зброєю в руках, втрачаючи своїх громадян відстоює власний суверенітет і територіальну цілісність. Понад 13 тисяч загиблих, 30 тисяч поранених, 1,5 млн людей змушені покинути свої домівки. Щороку ці цифри звучать тут з однією лише маленькою поправкою – вони зростають. Завершення війни, повернення усіх окупованих українських територій і панування миру є моїм завданням. Але не ціною життя наших громадян, не ціною свободи чи права України на власний вибір. Саме тому ми потребуємо світової підтримки", - заявив Зеленський.

16:10 "Ласкаво просимо в 21 століття. Замість того, щоб бути почутим, ти можеш бути вбитим", - сказав Зеленський. - "У світі, де ми живемо, більше немає чужої війни".

Він підкреслив, що в той час, поки десь у світі йде війна, ніхто не може почувати себе в безпеці.

Під час свого виступу Зеленський також розповів скільки людей загинули за час війни на сході України.

16:03 Вчора, 24 вересня, під час прийому відбулася розмова Володимира Зеленського з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Як розповіло джерело РБК-Україна в Офісі президента, це був короткий діалог з приводу нормандського формату.

Сьогодні Зеленський виступить на Генасамблеї ООН і зустрінеться з Трампом

Як очікується, 25 вересня Володимир Зеленський виступить з промовою на загальних дебатах на Генасамблеї ООН. За попередньою інформацією, виступ Зеленського заплановано на 16:00 (за київським часом). Після цього у Зеленського запланована зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

24 вересня

Зеленський виступив на саміті в рамках Генасамблеї ООН

Зеленський взяв участь у Діалозі лідерів на Саміті ООН з питань Цілей сталого розвитку в рамках Генасамблеї ООН.

"Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів, неможливий там, де панують агресивні геополітичні стратегії, що аплодують вторгненню до інших держав і порушенню прав і свобод людини", - наголосив Зеленський.

Виступ Президента України Володимира Зеленського у рамках Саміту ООН з Цілей сталого розвитку. 24.09.2019

Виступ Президента України Володимира Зеленського у рамках Саміту ООН з Цілей сталого розвитку.

Опубліковано Офіс Президента України Середа, 25 вересня 2019 р.

Зеленський розповів про результати перших міжнародних зустрічей

"Я очікують, що у нас будуть круті відносини з США. Я очікую, що ми домовимося про візит в Україну... Я думаю, що в найближчі два роки будуть гучні візити американських і європейських лідерів", - сказав Зеленський.

Президент коментує результати перших зустрічей із лідерами країн у рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

«Найголовніше те, що всі говорять про Україну, її не забувають і підтримують», – Володимир Зеленський прокоментував результати перших двосторонніх зустрічей із лідерами країн у рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Опубліковано Офіс Президента України Вівторок, 24 вересня 2019 р.
  • Президент Зеленський в Нью-Йорку також зустрівся з виконавчим директором компанії Uber Technologies Inc. Дарой Хосровшахі. Під час зустрічі було обговорено ряд питань про діяльність Uber в Україні, а також перспективи нарощування капіталовкладень компанії в нашій країні.

Зеленський в рамках Генасамблеї ООН проводить зустрічі зі світовими лідерами

  • Зеленський зустрівся з генсекретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. В рамках зустрічі президент зазначив, що Україна продовжить активну взаємодію з НАТО для реалізації реформ у сфері безпеки та оборони за стандартами Альянсу.
  • Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте. В рамках зустрічі, зокрема, обговорювалося питання засудженого в Італії українця Віталія Марківа. Зеленський запропонував створити спільну слідчу групу для розслідування справи українця.
  • Зеленський провів зустріч з президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим. Глави держав обговорили питання двосторонньої співпраці. Зеленський запросив Касима-Жомарта Токаєва відвідати Україну.
  • Зеленський зустрівся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. В рамках зустрічі обговорювалася підготовка до зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", на якій розглядатимуться питання узгодження подальших кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.
  • Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем. У ході зустрічі було наголошено на взаємній налаштованості на активізацію політичного діалогу між двома країнами.
  • Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном. Сторони обговорили перспективи перемовин щодо Донбасу.

Зеленський взяв участь у відкритті сесії Генасамблеї ООН

Президент України Володимир Зеленський 24 вересня прийняв участь у відкритті 74 сесії Генасамблеї ООН. Протягом наступних днів у нього запланований насичений графік двосторонніх зустрічей, а також переговори з представниками бізнесу та інвесторами.

Виступ Зеленського на 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН

17 вересня 2019 року відкрилася чергова сесія Генеральної асамблеї ООН. Українську делегацію на заходах в Нью-Йорку очолює міністр закордонних справ Вадим Пристайко. Також 23 вересня в США вирушив президент Володимир Зеленський.

На сайті глави держави повідомляється, що Зеленський виступить на загальних дебатах 74-ї сесії Генасамблеї, а також візьме участь у Саміті щодо цілей в області сталого розвитку.

У програмі політичного форуму щодо цілей сталого розвитку виступ Зеленського заплановано на 24 вересня з 17:05 до 18:00 (00:05 25 вересня за київським часом).

Президент України буде одним із спікерів діалогу лідерів країн на тему "Мегатенденції, що впливають на досягнення цілей в області сталого розвитку".

Крім того, на 74-й сесії Генасамблеї ООН відбудеться обговорення питання відновлення територіальної цілісності і суверенітету України. Відповідний пункт "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" було внесено до порядку денного під час голосування генерального комітету ГА ООН 16 вересня.

Зустріч Зеленського та Трампа в рамках Генасамблеї ООН

Під час робочого візиту до США Володимир Зеленський зустрінеться з Дональдом Трампом. Двосторонні переговори глав держав відбудуться 25 вересня. Дату зустрічі підтвердили в Білому домі і повідомили про те, які питання будуть обговорюватися лідерами України і США.

Зокрема, Трамп має намір привітати Зеленського з перемогою на виборах та з його зусиллями по реформуванню корупції в Україні. Також президенти обговорять співпрацю у сферах енергетики, торгівлі та подальші реформи економіки України.

За заявою спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера, від зустрічі Зеленського та Трампа слід очікувати підтвердження підтримки України та процесу реформ.

Участь України в 73-й сесії Генасамблеї ООН

В 2018 році українську делегацію на сесії Генеральної асамблеї ООН очолював Петро Порошенко.

Головними темами виступу президента були питання безпеки, гуманітарна ситуація на Донбасі і перспективи розгортання багатонаціональної миротворчої місії на сході України під егідою ООН.

Також на Генасамблеї в Нью-Йорку Порошенко передав генсеку ООН ноту про розірвання Договору про дружбу з РФ, в якій були детально обґрунтовані всі порушення Росією положень даного договору. Варто зазначити, що Договір про дружбу втратив чинність з 1 квітня 2019 року.

Крім того, під час своєї промови на 73-й сесії ГА в Нью-Йорку Порошенко закликав Організацію Об'єднаних націй активізувати і посилити роль Генеральної Асамблеї у сфері міжнародного миру і безпеки.