ua en ru

За заявою Гордієнка порушено 12 кримінальних справ, - ГПУ

За заявою Гордієнка порушено 12 кримінальних справ, - ГПУ Екс-глава ДФІ України Микола Гордієнко

За заявою колишнього голови Державної фінансової інспекції України Миколи Гордієнка відкрито 12 кримінальних проваджень. Про це на спільному засіданні парламентських комітетів з питань протидії корупції та забезпечення правоохоронної діяльності заявив перший заступник генерального прокурора Володимир Гузир, передає кореспондент РБК-Україна.

"За окремими епізодами, викладених у заяві Гордієнко, відкрито 12 виробництв, з яких дев'ять справ розслідується головним слідчим управлінням ГПУ, одне провадження розслідується військовою прокуратурою, у прокуратурі міста знаходиться одне провадження, а також у головному слідчому управлінні МВС україни розслідується одне провадження", - розповів Гузир.

Він зазначив, що сьогодні слідчими ГПУ направлений запит до ДФІ з метою виділення даних щодо виявлення збитків за період з вересня по грудень 2014 р., тобто за період діяльності уряду Арсенія Яценюка.

"Генеральною прокуратурою ЕДРДР внесені відомості щодо можливих зловживань службових осіб Кабміну за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального Кодексу - зловживання, які призвели до тяжких наслідків", - зазначив Гузир.

Нагадаємо, за даними Гордієнко, всього на період роботи Кабміну Яценюка припадає близько 3,5 млрд грн збитків.