ua en ru

Заявами про збитковість транспорту та КП влада готує киян до підвищення цін, - "Рух за реформи"

Заявами про збитковість транспорту та комунальних підприємств (КП) влада готує киян до підвищення цін. Про це заявив один з лідерів громадського руху "Рух за реформи" Георгій Нагорний.

Зокрема, як наголошується, столичні підприємства "Київводоканал" і "Київський метрополітен" заборгували за електрику понад 400 млн грн.

За повідомленням компанії "Київенерго", "Київводоканал" та КП "Київський метрополітен" збільшили в липні 2015 року заборгованість за спожиту електроенергію на 13,8 млн грн і на 1 серпня їх борги за електроенергію в цілому досягли 396,5 млн. грн.

"Кожен раз перед підвищенням тарифів киянам розповідають, що ця необхідна міра, нарешті, дозволить столичним підприємствам виходити на самоокупність. Тому підвищення не просто виправдані, а необхідні. Після цього ми бачимо, що ніякої окупності і близько немає, а комунальні підприємства продовжують обростати боргами. Тоді виникає резонне питання - куди йдуть гроші киян? Крім того, останнім часом вже не раз піднімалася тема про збитковість транспорту і комунальних підприємств. А це вірна ознака того, що мешканців столиці готують до чергового підвищення цін", - впевнений Георгій Нагорний.