ua en ru

Завгородній призначений новим в. о. голови "Укрзалізниці"

Завгородній призначений новим в. о. голови "Укрзалізниці" Фото: в Укрзалізниці кадрові зміни

Максим Бланк залишиться першим заступником гендиректора "Укрзалізниці"

Заступник генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") Олександр Завгородній призначений виконуючим обов'язки гендиректора компанії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"Олександр Завгородній, який займає посаду заступника генерального директора "Укрзалізниці", призначений головою комісії з реорганізації "Укрзалізниці", згідно з наказом Міністерства інфраструктури №253 від 7.07.15. З тієї ж дати Олександр буде виконувати обов'язки генерального директора на час його відсутності. Максим Бланк, який раніше виконував ці функції, продовжить працювати на підприємстві на посаді першого заступника генерального директора", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, метою кадрових змін є продовження реорганізації "Укрзалізниці", підвищення ефективності і зміцнення технічного стану підприємства.

Зазначається, що Олександр Завгородній працює в галузі залізничного транспорту більш 20 років.

Зокрема, він починав свою кар'єру в 1993 році на ДП "Придніпровська залізниця" з позиції старшого електромеханіка. У 2002 році був призначений на посаду головного інженера залізниці. Останні 2,5 роки працював начальником управління Укртрансінспекції у Запорізькій області.

Олександр Завгородній закінчив Дніпропетровський державний технічний університет залізничного транспорту за спеціальністю інженер-електрик. У 2011 отримав додаткову освіту у сфері інтероперабельності, безпеки і сертифікації на залізничному транспорті з вивченням досвіду ЄС. Має ступінь кандидата технічних наук в області експлуатації засобів залізничного транспорту.

Нагадаємо, раніше в МІУ заявляли, що борги "Укрзалізниці" будуть реструктуризовані до кінця літа.