ua en ru

ГПУ завершила розслідування проти міліціонерів за видачу зброї провокаторам

ГПУ завершила розслідування проти міліціонерів за видачу зброї провокаторам Фото: ГПУ

Під час подій на Майдані провокаторы присвоїли зброї на 2 млн грн

Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершила досудове розслідування у справі стосовно колишніх працівників міліції, які незаконно видавали провокаторам зброя і патрони для застосування проти учасників протестів на Майдані Незалежності. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України завершено досудове розслідування та надані стороні захисту для ознайомлення матеріали кримінального провадження стосовно трьох колишніх працівників Головного управління МВС України в м. Києві і одного цивільного особи, так званого "титушки", яким інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що 20 лютого 2014 року співробітники міліції, перевищуючи службові повноваження, за наказом колишнього керівництва МВС України, видали провокаторам зі складу міністерства понад 600 одиниць автоматичної вогнепальної зброї та понад 160 тисяч боєприпасів до неї для застосування проти учасників протестів на Майдані. В результаті незаконної видачі зброї державі було завдано шкоди в розмірі 2 млн грн.

Нагадаємо, раніше в ГПУ повідомляли, що 20 лютого 2014 року "титушкам" видали понад 400 одиниць зброї і 90 тисяч патронів.