ua en ru

Захист Савченко подав скаргу до суду з приводу невизнання МЗС РФ імунітету ПАРЄ

Захист Савченко подав скаргу до суду з приводу невизнання МЗС РФ імунітету ПАРЄ Надія Савченко

Захист української льотчиці, народного депутата України, делегата Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко подав нову скаргу в Басманний суд Москви з приводу невизнання Міністерством закордонних справ Росії імунітету Савченко як делегата ПАРЄ. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Савченко Ілля Новіков.

"Я тільки що подав у Басманний суд чергову скаргу, суть якої в тому, що МЗС РФ не повинен був міркувати про "функціональний" імунітет делегата ПАРЄ, а шаркнути замість цього ніжкою і вибачитися за незграбність СКР. Вони вже очистили попередню лінію окопів, визнавши, що Савченко дійсно повноважний делегат. МЗС явно не хочеться переходити на незручну позицію "ми знаємо, що порушуємо договір, але все одно будемо продовжувати". Зараз вони топчуться на нічийній смузі і намагаються заплутати питання, наше завдання на цьому етапі - видавлювати їх усе далі", - написав Новіков.

Сеголня были у Надежды втроем. Договорились, что 11 мая, в день ее рождения, если она все еще не будет на свободе, пройд...

Posted by Илья Новиков on 6 Апрель 2015 г.

Новіков також нагадав, що 11 травня пройде чергова глобальна акція в підтримку Савченко.

Нагадаємо, на попередню скаргу захисту Савченко Слідчий комітет РФ заявив, що справа Савченко не підпадає під імунітет ПАРЄ.