ua en ru

Захист Савченко оскаржив направлення справи до суду Ростовської обл

Захист Савченко оскаржив направлення справи до суду Ростовської обл Фото: Надія Савченко

Адвокати льотчиці звернулися в Генпрокуратуру РФ

Захист української льотчиці та народного депутата Надії Савченко оскаржила у Генеральній прокуратурі Російської Федерації напрямок справи в суд м. Донецька Ростовської області. Про це повідомив адвокат льотчиці Микола Полозов у своєму Twitter.

"Оскаржили постанову генпрокурора про направлення справи в Донецький міськсуд Ростовської області", - повідомив адвокат.

Зазначимо, сьогодні уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська направила своєї російської колезі Елли Памфілової лист з проханням вплинути на рішення влади РФ про направлення справи Надії Савченко р. Донецьк Ростовської обл.

"Існує загроза проведення de facto закритого судового процесу, що суперечить статті 6 Конвенції про права людини та основоположних свобод, яка встановлює право кожного при пред'явленні йому будь-якого кримінального обвинувачення на справедливий і публічний розгляд справи. У зв'язку з цим, з метою захисту життя Надії Савченко та забезпечення її права на публічний судовий процес прошу Вас клопотати про зміну підсудності та передачі розгляду кримінальної справи стосовно Надії Савченко в відповідний суд Москви", - йдеться в листі Лутковської.

Як повідомлялося раніше, слухання по справі Савченка може відбутися вже 31 липня.