ua en ru

Засідання комітету щодо зняття депутатської недоторканності можуть зробити закритим, - джерело

Регламентний комітет Верховної Ради може розглянути питання про зняття недоторканності з депутатів ВР Сергія Клюєва і Сергія Мельничука за поданням Генпрокуратури в закритому режимі. Про це повідомив один з членів регламентного комітету.

За його словами, генпрокурор Віктор Шокін хоче ініціювати закритий розгляд питання, на відміну від заявленого відкритого і публічного засідання, запранированного на 28 травня.

Секретар регламентного комітету Дмитро Лубинець раніше повідомляв, що комітет вже обговорив процедуру, за якою будуть розглядатися ці подання. Він запевнив, що це буде відбуватися у відповідності з чинним законодавством, і пообіцяв, що процес буде максимально відкритим для журналістів і громадськості. "Максимально буде відкритий процес, максимальна кількість журналістів, громадських активістів зможуть бути присутніми. Все буде відкрито", - підкреслив Лубинець.

За словами адвоката Юрія Сухова, подання на Сергія Клюєва незаконне, безсистемне за змістом і не містить ніякої доказової бази. У свою чергу незалежний експерт національної безпеки і оборони Реанімаційного пакету реформ Денис Васильєв заявляв про те, що подання на Сергія Мельничука має політичний підтекст.

Як повідомлялося раніше, на підготовчому засіданні регламентного комітету Верховної Ради було прийнято рішення провести в четвер, 28 травня засідання комітету для розгляду питання по суті подання Генпрокуратури про зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.

Як раніше повідомляли ЗМІ, у цей же день, 28 травня, Клюєва і Льовочкіна викликають на допит в якості свідка у МВС України.

Мельничук заявив, що має відео докази підготовки військового перевороту і наполягає, щоб на засіданні Регламентного комітету були присутні представники МВС і СБУ.