ua en ru

У Запорізькій обл. невідомі розбили пам'ятник Леніну

В ніч з 16 на 17 березня невідомі звалили пам'ятник Леніну в селищі Веселе Запорізької області. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомили в центрі громадських зв'язків ГУМВС України у Запорізькій області.

"О 2:20 надійшло повідомлення, що на площі Леніна селища Веселе невідомі звалили пам'ятник Леніну. За даним фактом проводяться оперативно-розшукові заходи для встановлення всіх осіб причетних до даного злочину", - розповіли в МВС.

Як розповів житель районного центру Юрій, впав Леніна виявили вранці - золотистий постамент був розбитий на кілька частин.

Зазначимо, що напередодні у смт. Веселе пройшли громадські слухання щодо перенесення пам'ятника Леніну з центральної площі. Ініціатором заходу виступила Громадська рада при Веселовський райдержадміністрації. В ході слухань було озвучено, що цей пам'ятник не має номера і не занесений в реєстр. До єдиної думки з приводу демонтажу пам'ятника мешканці Веселого тоді так і не прийшли.

Нагадаємо, в ніч на 13 березня в Василівському районі Запорізької області невідомі знесли чотири пам'ятника Володимиру Леніну.