ua en ru

У Запоріжжі затримали "мінера" електростанцій, який вимагав мільярд доларів

У Запоріжжі затримали "мінера" електростанцій, який вимагав мільярд доларів Фото: Дніпрогес (Віталій Носач, РБК-Україна)

Дзвінок надійшов з території Запорізької обласної психіатричної лікарні

Правоохоронці затримали чоловіка, який повідомив про замінування всіх електростанцій України. Він вимагав передати йому один мільярд доларів за вказаною адресою.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Як зазначається в повідомленні, дзвінок надійшов 2 жовтня о 13:45. Після цього до Дніпровської гідроелектростанції одразу прибули наряди патрульної поліції, слідчо-оперативна група поліції, працівники вибухотехнічної служби, кінологи, а також всі служби екстреної допомоги.

В ході огляду місця події інформація про замінювання не знайшла свого обґрунтованого підтвердження: вибухонебезпечних речовин та пристроїв виявлено не було.

Співробітники СБУ встановили, що дзвінок надійшов з території Запорізької обласної психіатричної лікарні. Як з’ясувалося, неправдиве повідомлення про замінування надав мешканець міста Василівки 1974 року народження, який на даний час перебуває в лікарні. Правоохоронці вилучили дві сім-карти та мобільний телефон, з якого був здійснений дзвінок про мінування.

Дії кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, "мінера" мосту Метро в Києві випустили з психлікарні. Віталія Ткаленка рішенням суду звільнили з психлікарні та призначили для нього домашній арешт.

Відзначимо, на початку літа невідомий повідомив про мінування мосту "Метро" в Києві. У зв'язку з цим був перекритий рух на мосту та закриті деякі станції метрополітену. Пізніше стало відомо, що "мінер" житель Вишневого Києво-Святошинського району. Правоохоронці вибухівки не виявили. Чоловіку оголосили підозру у неправдивому повідомленні про мінування, яке спричинило тяжкі наслідки.