ua en ru

Запаси ПСГ в червні поповнилися майже на 1,8 млрд куб. м газу, - "Укртрансгаз"

Запаси ПСГ в червні поповнилися майже на 1,8 млрд куб. м газу, - "Укртрансгаз" Фото: ПСГ

В ПСГ України закачано понад 12 млрд куб. м газу

Запаси українських підземних газових сховищ (ПСГ) в червні 2015 р. поповнилися майже на 1,8 млрд куб. м газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ "Укртрансгаз".

"У червні запаси вітчизняних газових сховищ поповнилися на 1,768 млрд. куб. м блакитного палива", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що станом на ранок 3 липня в підземних сховищах України зберігається 12,032 млрд. куб. м газу, а за останні два дні липня природний газ у сховищах накопичується в режимі 30 млн. куб. м/добу.

За оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту, 2 липня для споживачів Європи і Молдову через українську газотранспортну систему пройшли 222,3 млн. куб. м газу, всі заявки виконані в повному обсязі. Станом на ранок 3 липня газ для потреб українських споживачів імпортується з словацькому газотранспортного коридору в режимі 13,6 млн. куб. м/добу.

"Від газодобувних підприємств до єдиної газотранспортної системи було прийнято близько 54 млн. куб. м. Загальне добове споживання природного газу Україною становить 32,6 млн. куб. м", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Демчишин має намір скоротити поставки газу в ДНР/ЛНР.