ua en ru

Запасів вугілля на українських ТЕС без поставок з РФ вистачить на місяць

Запасів вугілля на українських ТЕС без поставок з РФ вистачить на місяць Фото: ТЕС

Глава "Укренерго" зазначив, що без поставок з РФ протягом місяця приблизно 40% наших ТЕС можуть залишитися без вугілля

Запасів антрацитового вугілля на українських теплоелектростанціях (ТЕС) вистачить на місяць роботи, в разі припинення поставок вугілля з Росії та з тимчасово окупованих територій. Про це повідомив виконуючий обов'язки голови "Укренерго" Всеволод Ковальчук в ефірі "5 каналу".

"Протягом місяця приблизно 40% наших ТЕС залишаться без вугілля, якщо ми не налагодимо поставки з інших джерел. Також треба пам’ятати, що антрацитове вугілля і електростанції, які на ньому працюють є маневровими потужностями. Тобто електростанції, які працюють на газовому вугіллі те, це електростанції, яким важко змінювати своє навантаження і часто зупиняти або пускати блоки. Для цього пристосоване саме антрацитове вугілля і станції які на ньому працюють. Тому дефіцит такого вугілля призводить до зниження наших маневрених потужностей", – заявив Ковальчук.

Нагадаємо, за інформацією російських ЗМІ, з учорашнього дня, 24 листопада 2015 року, російський вугілля для України перестав проходити кордон, хоча офіційного підтвердження припинення поставок палива немає.