ua en ru

Замначальника ГУ ДФС Києва звільнено за спробу ухилення від люстрації

Замначальника ГУ ДФС Києва звільнено за спробу ухилення від люстрації Чиновниця ГФС Києва звільнена за спробу ухилення від люстрації

Заступника начальника головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві Ганну Ігнатенко, яку підозрюють у підробці документів Міністерства юстиції з метою уникнення люстрації, було звільнено відповідно до закону "Про очищення влади". Про це повідомила прес-служба Мінюсту.

"Ганна Ігнатенко в період з 14 червня 2013 р. по 22 січня 2014 р. обіймала посаду першого заступника начальника головного управління Міндоходів у Київській області, тож підпадає під "трудову" люстрацію, передбачену статтею 5 закону про очищення влади. Жінці заборонено працювати на держслужбі протягом наступних 10 років", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, Ігнатенко стала головною дієвою особою скандалу, пов'язаного з підробкою документів Міністерства юстиції.

"За місцем роботи чиновниця пред'явила сфальсифікований лист-роз'яснення, згідно з яким на неї нібито не поширюється дія Закону про очищення влади. Міністерство юстиції України передало до правоохоронних органів матеріали, пов'язані з появою фальшивого роз'яснення, яке дало право чиновниці не проходити люстрацій ну перевірку", - йдеться у повідомленні.

Нині за цією справою ведеться слідство.

Нагадаємо, в Україні 16 жовтня 2014 р., набув чинності закон № 1682-VII "Про очищення влади"(про люстрацію).

Люстраційні перевірку пройшли міністр соціальної політики України Павло Розенко, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, міністр економічного розвитку і торгівлі України Абромавічус, міністр оборони Степан Полторак, міністр Кабміну Ганна Онищенко, глава Національного банку України Валерія Гонтарєва, міністр внутрішній справ Арсен Аваков, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко та ряд інших чиновників.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк також пройшов люстраціну перевірку.

В Україні планується створення агентства з люстрації.