ua en ru

Заступник глави МінАП: відкликання Павленка політсилою не передбачено законодавством

Заступник глави МінАП: відкликання Павленка політсилою не передбачено законодавством Фото: Олексій Павленко

Міністерство працює в звичайному режимі

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України, керівник апарату Інна Гребенюк прокоментувала заяву політичної ради партії "Самопоміч" щодо відкликання міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

"Міністерство працює в звичайному режимі. Юридичних наслідків дана політична заява не має. Законодавством не передбачена можливість відкликання політичною силою члена уряду", - наголосила Гребенюк.

Також вона роз'яснила, що призначення та звільнення членів уряду відбувається в рамках Конституції України та Закону України "Про Кабінет Міністрів України".

"Зокрема, стаття 18 зазначеного закону передбачає виключний перелік підстав для звільнення з посади міністра, де відкликання міністра політичною силою не передбачено. Тому Олексій Павленко продовжує виконувати свої функції відповідно до законодавства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні парламентська фракції "Самопоміч" прийняла рішення відкликати з Кабінету міністрів України міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка.