ua en ru

На заступника глави ГПУ Касько поклали повноваження щодо протидії корупції в країні

На заступника глави ГПУ Касько поклали повноваження щодо протидії корупції в країні Фото: Віталій Касько

Шокін перерозподілив обов'язки між керівництвом ГПУ

На заступника голови Генеральної прокуратури України (ГПУ) Віталія Касько поклали повноваження щодо протидії корупції в країні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Відтепер весь комплекс питань щодо запобігання та протидії корупції, розслідування злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище в державі, покладено на заступника Генерального прокурора України Віталія Касько", - йдеться в повідомленні.

Заступник глави ГПУ Давид Сакварелідзе буде продовжувати займатися питаннями реформування органів прокуратури та розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури.

Серед іншого питаннями підтримання державного обвинувачення та представництва інтересів громадянина або держави в судах займатиметься заступник Генерального прокурора України Олег Заліско.

Генеральний прокурор України Віктора Шокіна залишив за собою загальне керівництво відомством, питання організаційного забезпечення, кадрової роботи, внутрішньої безпеки та зв'язків із ЗМІ.

Як зазначається, зміни були внесені з метою оптимізації роботи ГПУ.

Нагадаємо, Головна військова прокуратура (ГВП), Генеральна прокуратура України (ГПУ) і Служба безпеки України (СБУ) створили міжвідомчу слідчу групу, яка розслідуватиме злочини, вчинені проти громадян України.