ua en ru

Заступник голови ДФС Лікарчук не згоден з рішенням про відсторонення в.о. начальника Закарпатської митниці

Заступник голови ДФС Лікарчук не згоден з рішенням про відсторонення в.о. начальника Закарпатської митниці Фото: Костянтин Лікарчук

Крутяк виконував завдання та інструкції ДФС

Заступник голови Державної фіскальної служби України (по митниці) Костянтин Лікарчук не згоден з рішенням про відсторонення в.о. начальника Закарпатської митниці Романа Крутяка. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"У мене є конкретні звіти про діяльність Крутяка, конкретні факти.
Я знаю, що Закарпатська митниця стоїть вже три тижні. Тобто Крутяк виконував ті завдання, ті інструкції, які ми перед ним ставили", - заявив Лікарчук.

За його словами, наказ про відсторонення керівного складу Закарпатської митниці на час проведення службового розслідування підписав перший заступник голови ДФС Сергій Білан, оскільки керівник служби Роман Насиров перебував на конференції у США.

"І він (Білан, - ред.) як виконувач обов'язкыв (голови ДФС, - ред.) підписав низку документів, з якими я згоден. Це документи, пов'язані з відстороненням керівного складу Закарпатської митниці на час проведення службового розслідування, після чого може бути розглянуто питання їх звільнення. Але це не пов'язано з конфліктним випадком, який послужив причиною для протистояння на Закарпатті зараз", - наголосив Лікарчук.

За даними ДФС, контрабанда із Закарпаття переорієнтувалася на митниці Волинської та Львівської обл.

Як зазначив Лікарчук, Закарпатська митниця за півріччя попередила 70 випадків незаконного вивезення тютюнових виробів в обсязі понад 1 млн шт. на суму 673 тис. грн, а також 60 випадків незаконного переміщення алкоголю на суму 88 тис. грн.

Нагадаємо, 13 липня у ДФС повідомили про відсторонення всього керівного складу Закарпатської митниці від виконання обов'язків для проведення службової перевірки фактів корупції на митниці.