ua en ru

Заступник Квіта пояснила причину скасування випускного іспиту з англійської мови у формі ЗНО

Заступник Квіта пояснила причину скасування випускного іспиту з англійської мови у формі ЗНО Фото: Інна Совсун

Для вступу до вишів буде здаватись ЗНО у такому ж форматі, як і у 2015 році

Заступник мінітра освіти і науки (МОН) України Сергія Квіта Інна Совсун пояснила причину скасування випускного іспиту з англійської мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Щодо паніки про скасування обов'язкового ЗНО з іноземної мови: без паніки! Початково повідомлялось, що у 2016 році обов'язковою буде державна підсумкова атестація у форматі ЗНО. Це не скасовується: на ДПА будуть використовуватись тести ЗНО. Проте ДПА включає в себе ще два елементи - аудіювання і говоріння, яких в ЗНО не було", - йдеться у повідомленні.

Щодо паніки про скасування обов'язкового ЗНО з іноземної мови: без паніки!Початково повідомлялось, що у 2016 році обов...

Posted by Inna Sovsun on 9 октября 2015 г.

Як зазначається, апробацію проведення масового аудіювання так само УЦОЯО забезпечить під час ДПА, а от говоріння у цьому році УЦОЯО перевірити не може - тому це робитимуть школи.

"З метою підготовки та опрацювання нових тестових завдань ЗНО з іноземної мови для наступного навчального року, Український центр оцінювання якості освіти проводитиме апробацію нового формату тесту. Новий тест з іноземної мови включатиме три види мовленнєвої діяльності, а саме - читання, письмо й аудіювання. У 2017 році державна підсумкова атестація буде повністю суміщена із зовнішнім незалежним оцінюванням", - пояснюють у прес-службі МОН.

При цьому для вступу до вишів буде здаватись ЗНО у такому ж форматі, як і у 2015 році.

Нагадаємо, Міністерством освіти і науки України прийнято рішення про відміну проведення державної підсумкової атестації учнів 11 класів з іноземної мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).