ua en ru

На закупівлю вітчизняних трамваїв буде виділено 100 млн грн, - МІУ

На закупівлю вітчизняних трамваїв буде виділено 100 млн грн, - МІУ Фото: Володимир Шульмейстер

У програмі беруть участь Київ, Львів, Одеса та Маріуполь

Держава у 2015 році виділить 100 млн грн на закупівлю вітчизняних трамваїв. Про це сьогодні в ході семінару з питань сталого інвестування та функціонуванню міського громадського транспортного сектора в Україні повідомив перший заступник міністра інфраструтури Володимир Шульмейстер, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Шульмейстера, заплановано, що 30% програми закупівлі трамваїв фінансується за рахунок субвенції з державного бюджету, 70% - місцеві бюджети.

"У поточному році, це позитивна тепер новина, є 100 млн грн, виділених у бюджеті на придбання трамваїв вітчизняного виробництва. Ця субвенція розрахована - 30% - це 100 млн грн, решта - це співфінансування від місцевих органів влади", - розповів перший заступник голови МІУ.

Зі слів Шульмейстера, у програмі беруть участь чотири українських міста: Київ, Львів, Одеса та Маріуполь. Відповідно до програми, планується закупити з державного бюджету 20 одиниць трамваїв вітчизняного виробника.

У Мінінфраструктури сподіваються, що в червні-липні відповідна програма запрацює.

Як повідомлялося в середині травня, Київрада виділить 105 млн грн на оновлення швидкісних трамваїв.

Нагадаємо, в держбюджеті-2015 передбачено 100 млн грн на придбання трамваїв для міст України. Програма передбачає, що закуплені трамваї мають бути українського виробництва.